Diplomázni jó!

Ha pályázni jó, diplomázni is jó! Végtére is a diplomamunka olyasmi, mint egy pályamunka. Szabadon választhatsz a témák közül. Van kiírás, mely közli a tartalmi elvárásokat. Van határidő. És Bizottság is van, mely elbírálja a munkádat. Igaz, ez a folyamat nem titkosított, és a bírálaton is meg kell jelennie a diplomázó hallgatónak. Növeli az esélyeket, hogy szóban is lehet ismertetni a pályamunkát. Ha a Bizottság valamit nem ért, kérdez – lehet válaszolni, magyarázni, meggyőzni. Mennyivel jobb, mint a pályázaton! Ráadásul minden diplomamunka egyszemélyes pályázat – azaz, mindenki lehet elsődíjas!
De ami fontos! A Diplomamunka fordulópont. Összegzés, célmeghatározás. Ezért is kell tömörnek, irányzottnak lennie. Erős  koncepciónak, melynek a terv csupán illusztrációja.

Az elmúlt 11 évben 94 diplomázóm volt.
Ahogy a tervezési feladatok egy-egy kurzust jelentettek valamennyi résztvevő számára, úgy a diplomázókkal folytatott párbeszéd is kiváló tanulási lehetőség.
Emlékszem a kollégiumra – a vizsgaidőszak kollégiumára. Megtanultam tisztességgel egy-két tételt. Ezzel a tudással jártam körbe évfolyamtársaim szobáit. Mindenütt elmondtam, amit már tudtam és cserébe kaptam a még ismeretlen tételeket – szóban, visszakérdezhetően. Intenzív felkészülés!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s